Tirana
0

Ministar Vidović sudjelovao na ministarskoj konferenciji SEETAC-a

FENA
Rudo Vidović
Rudo Vidović
Ministar komunikacija i prometa BiH Rudo Vidović sudjelovao je danas na drugoj ministarskoj konferenciji SEETAC-a, koja se ove godine održava u Tirani.

Konferencija je organizirana pod pokroviteljstvom Centralne europske inicijative (CEI) i Ministarstva za javne radove i promet Republike Albanije, saopćeno je iz Ministarstva prometa i komunikacija BiH.

Okupila je ministre prometa iz jugoistočne Europe, visoke dužnosnike iz EU kao i predstavnike međunarodnih financijskih institucija (EBRD-a i Svjetske banke).

Sudionici konferencije razgovarali su prvenstveno o finansijskoj koordinaciji između EU, financijskih institucija prema zemljama zapadnog Balkana, stavljajući akcent na projekte iz oblasti prometa i infrastrukture.

Predstavljeni su kratkoročni i dugoročni projekti u zemljama jugoistočne Europe.

Fokus je stavljen na nadogradnju postojećih infrastrukturnih projekata.

Konferencija je bila prigoda da se razmotre nove forme financijske suradnje između donora, kao na primjer javno privatno partnerstvo i drugi financijski mehanizmi.

Ministar Vidović je nakon konferencije održao planirani bilateralni susret s ministrom javnih radova i prometa Republike Albanije Sokol Olldashijem. Razgovarano je o jačanju bilateralne suradnje između dvije zemlje.

Jedna od tema bila je i rekonstrukcija i modernizacija ceste Sarajevo-Podgorica-Tirana, projekt kojeg je već ranije prihvatilo nadležno ministarstvo Republike Crne Gore.

Na prijedlog ministra Vidovića, očekuje se 1. decembra u Sarajevu potpisivanje Memoranduma o razumijevanju koji će se odnositi na rekonstrukciju i modernizaciju navedene ceste.