Prihvatio Džombićev zahtjev
0

Ministar Kasipović povukao ostavku

SRNA
Antun Kasipović
Antun Kasipović
Potpredsjednik Vlade Republike Srpske i ministar prosvjete i kulture Anton Kasipović prihvatio je zahtjev premijera Srpske Aleksandra Džombića da povuče ostavku na ove funkcije, koju je podnio 29. juna.

"Razumio sam želju i argumentaciju predsjednika Vlade da bi u ovom trenutku za Vladu najvažnije bilo da povučem ostavku. To sam i uradio“, rekao je Kasipović novinarima u Banjoj Luci nakon višečasovnog sastanka sa premijerom RS.

On je podsjetio da je ostavku podnio jer nije ispoštovan rok za izgradnju četvrtog paviljona Studentskog centra Nikola Tesla u Banjoj Luci, a koji je bio 30. juni.

Kasipović je dodao da se dugo vremena provelo na pripremnim aktivnostima, te da ima dodatno uvjeravanje da će sve potrebne aktivnosti za početak gradnje četvrtog paviljona biti završene ove godine.

"Imam i lični stav prema ovome. Šest godina radim ovaj posao, ovo je najznačajniji posao koji radim u životu. Ogromna je privilegija koju možete imati da budete ministar prosvjete i kulture i potpredsjednik Vlade u RS", istakao je Kasipović.