BiH
0

Ministar Hećo poziva Tužilaštvo da izvrši uvid u proceduru vladinih strateških projekata

FENA
Federalni ministar energije, rudarstva i industrije Vahid Hećo uputio je danas pismo kantonalnom tužiocu u Sarajevu Branku Šljivaru u kojme traži da izvrši uvid u kompletnu proceduru realizacije strateških projekata rekonstrukcije i investicija u elektroenergetski sektor Federacije BiH koje vode resorno ministarstvo i Vlada Federacije BiH, saopćeno je iz tog ministarstva.

"Svjedoci ste da se posljednjih dana vodi monstruozna medijska kampanja kojom se pokušava kriminalizirati procedura realizacije spomenutih projekata.

Pozivam Kantonalno tužilaštvo u Sarajevu da izvrši uvid u kompletnu proceduru i zakonitost postupka.

I ja i svi uposlenici Ministarstva energije, rudarstva i industrije Federacije BiH stojimo Vam 24 sata na raspolaganju u pružanju svih potrebnih informacija i dokumentacije o projektima i proceduri.

Istovremeno, upućujem Vam molbu da na ovaj zahtjev reagirate brzinom značaja koji za Bosnu i Hercegovinu ima investicija od sedam milijardi maraka i osiguranje egzistencije preko osam hiljada rudara u Federaciji BiH, kako zbog sporosti procedure, strani investitori ne bi odustali od investiranja u naše strateške projekte", naveo je u svom pismu kantonalnom tužiocu ministar Hećo.