BiH
0

Ministar Halilović u višednevnoj posjeti Australiji

FENA
Ministar za ljudska prava i izbjeglice BiH Safet Halilović i njegova pomoćnica za iseljeništvo Ruzmira Tihić-Kadrić, na poziv australijskog Vijeća bosanskohercegovačkih organizacija, borave u višednevnoj posjeti Australiji.

Ministar Halilović će 28. i 29. novembra učestvovati u radu trećeg Kongresa Vijeća BiH organizacija Australije u Melbournu, na kojem će biti razgovarano o temi „Četiri stuba BiH: državnost, nacionalnost, jezik i kultura i vjera“.

Ministar će, također u ovom gradu, prisustvovati obilježavanju 25. novembra - Dana državnosti BiH.

Programom posjete predviđeni su susreti ministra Halilovića u Canberri sa predsjednikom Senata Australije John Hoggom, parlamentarnim sekretarom za multikulturne poslove Laurie Fergusonom, vođom parlamentarne grupe prijateljstva sa BiH Chris Hayesom, te predstavnicima Predstavničkog doma Parlamenta Australije.

Tokom boravka u Canberri, Melbournu, Sydneyu i Brisbane ministar Halilović će se susresti sa bh. građanima, posebno uspješnim bh. privrednicima u ovoj zemlji u kojoj živi oko 50.000 osoba porijeklom iz BiH, saopćeno je iz Kabineta ministra.