BiH
0

Ministar Halilović boravio u Jajcu i razgovarao s povratnicima

FENA
Ministar za ljudska prava i izbjeglice BiH Safet Halilović boravio je u općini Jajce, gdje je razgovarao s predstavnicima povratničkih udruženja o njihovim prioritetnim potrebama, te ih upoznao o ulaganjima Ministarstva u projekte pomoći ovoj populaciji.

"Ministarstvo za ljudska prava i izbjeglice BiH u posljednje je vrijeme za rekonstrukciju individalnih stambenih objekata povratnika, obnovu socijalne i komunalne infrastrukture i održivi povratak na području općine Jajce, te CEB projekt izdvojilo više od tri miliona KM", rekao je ministar Halilović, saopćeno je iz kabineta ministra za ljudska prava i izbjeglice BiH.

Tokom boravka u Jajcu, Halilović je posjetio i Medžlis Islamske zajednice u ovoj općini, gdje je s predsjednikom Izvršnog odbora Medžlisa Nijazom Duranovićem potpisao Sporazum o sufinansiranju obnove džamije Esme sultanije, vrijedan 40.000 KM.

Ova džamija, koja je 2003. godine proglašena nacionalnim spomenikom BiH, sagrađena prije 240 godina, potpuno je srušena 1992. godine, a njena obnova je počela prije više od sedam godina.