BiH
0

Ministar Hadžiomerović: Vratiti Vijećnicu đacima

FENA
Mostar
Mostar
Ministar prosvjete Hercegovačko-neretvanskog kantona Zlatko Hadžiomerović smatra kako je nova mostarska Gradska vijećnica postala "prostor političkih i nacionalnih podvala i provokacija".

Reagirajući na današnji čin otvaranja nove vijećnice bez prisustva bošnjačkih vijećnika, koji su bojkotirali ovaj događaj zbog postavljanja obilježja poginulim hrvatskim braniteljima u dvorište Vijećnice, ministra Hadžiomerović nazvao je današnju svečanost "sitnim politikanstvom".

"Podsjećamo Vas da je Ministarstvo obrazovanja, nauke, kulture i sporta HNK-a, uprkos nedovoljnom broju školskih ustanova u gradu, izrazilo najbolju namjeru da se upravo prostor nekadašnje škole koristi kao mjesto zajedničkog funkcioniranja grada, gradske administracije, kao i svih građana bez obzira kojem narodu pripadali", stoji u otvorenom pismu ministra Hadžiomerović upućenom mostarskom gradonačelniku i predsjedniku Gradskog vijeća Mostara.

U pismu se dalje navodi kako je Ministarstvo obrazovanja, nauke, kulture i sporta HNK-a, s obzirom da je došlo do zloupotrebe javnog prostora, pokrenulo proceduru da se zgrada vrati đacima.