BiH
0

Ministar Hadžihafizbegović primio košarkaške šampione BiH

Sarajevo-x.com
Ministar kulture i sporta Kantona Sarajevo Emir Hadžihafizbegović primio je danas rukovodstvo i igrače Košarkaškog kluba Bosna, povodom osvajanja titule šampiona Bosne i Hercegovine.

"Izuzetna mi je čast što vam lično i pojedinačno mogu čestitati na uspjehu koji ste postigli, ali i na izuzetno dobroj organizaciji posljednje odlučujuće utakmice sa 'Igokeom'. Ministarstvo kulture i sporta Kantona Sarajevo će uvijek stajati iza sarajevskih klubova - brendova, jer vi zbog postignutih rezultata, ali i vaše tradicije zaslužujete mnogo bolji tretman nego što ga trenutno imate, i mi ćemo i u buduće u granicama naših mogućnosti konstantno biti uz vas“, kazao je u pozdravnom obraćanju ministar Hadžihafizbegović.

Ovaj prijem bio je prilika i da se članovi ovog uspješnog sportskog kolektiva zahvale ministru Hadžihafizbegoviću i Ministarstvu kulture i sporta Kantona Sarajevo, koji su, kako je istakao predsjednik KK Bosna Nihad Imamović, Bosnina najveća institucionalna podrška.

"I ovim prijemom ste pokazali kakav je Vaš odnos prema našoj 'Bosni', jer ste prvi organizirano primili naše košarkaše i rukovodstvo povodom osvajanja titule. Institucije na svim nivoima vlasti, ukoliko žele od Sarajeva napraviti istinsku metropolu, moraju biti podrška 'Bosni', 'Sarajevu', 'Želji', Sarajevo film festivalu, tačnije sarajevskim i bosanskohercegovačkim brendovima“, istakao je Imamović.

Ministar Hadžihafizbegović iskoristio je ovu priliku da upozna prisutne i o planovima Ministarstva kulture i sporta KS u narednom periodu.

"U novembru planiramo održavanje tematske sjednice Skupštine Kantona Sarajevo na temu sporta i podrške sportskim talentima Kantona Sararajevo. Zajedno sa Fakultetom za sport i tjelesni odgoj radimo na izradi Strategije, kojom želimo utvrditi tačne korake za omasovljenje trenažnog procesa za mlađe kategorije, što bi nam bila osnova za organizaciju takmičenja sličnog 'malim olimpijskim igrama' u kojima bi učestvovalo negdje oko 22.000 dječaka i djevojčica iz KS“, najavio je ministar Hadžihafizbegović.

Na kraju današnjeg prijema ministar je svojim gostima uručio prigodne poklone, a igračima koji su ostvarili ovaj uspjeh na terenu i po 1.000 KM, javljaju iz Press službe KS.