BiH
0

Ministar Hadžić najavio rješenje za finansiranje javnih servisa u BiH

FENA
Damir Hadžić
Damir Hadžić
Ministar saobraćaja i komunikacija BiH Damir Hadžić u emisiji "Danas" BH radija 1, još jednom je potvrdio da je potpuno uvjeren da će već iduće godine u BiH biti više od 125 kilometara autoputa.

Privodi se kraju i preuzimanje kontrole nad bh. nebom i, kako je istakao ministar Hadžić, BiH će konačno preuzeti suverenitet i nad ovim dijelom teritorije.

Kako je rekao ministar Hadžić, na pomolu je i rješenje za finansiranje javnih servisa u BiH.

"Mi ćemo procesom digitalizacije, koji je u BiH usporen i traje jako dugo, imati riješene stvari, pa čak ako hoćete da otkrijem to, nije tajna, implementacijom digitalizacije u BiH imat ćemo riješeno i finansiranje Javnog servisa, odnosno javnih emitera u Bosni i Hercegovine", rekao je ministar Hadžić.

Ministar tvrdi da je popis stanovništva gotovo potpuno pripremljen, a utvrđivanje granične linije između entiteta ne bi trebalo da bude problem.

Ipak, kaže da nekim strukturama u zemlji popis nije u interesu.

"Kampanja koja je počela i koja se vodi, a vezana je za popis stanovništva, u kojoj su svi deklarativno za popis, a ustvari su vrlo zainteresirani da do popisa ne dođe, naslućuje da ima nekih zakulisnih stvari. Za nas je ipak jako važno da dobijemo popis i da znamo čime u BiH raspolažemo", kaže Hadžić.

Odgovarajući u intervjuu BH radiju 1 na pitanje o stalnim prozivkama koje ukazuju na to da SDPBiH prodaje državu, ministar Hadžić je izjavio da takvim nastupima, prije svega SDA, nije iznenađen.

"Bilo koja odluka koja bude donesena i koja dovede u pitanje suverenost i integritet Bosne i Hercegovine će biti odluka koja neće dobiti saglasnost SDP-a i koja neće proći. Ako eventualno i prođe na Vijeću ministara, onda će to biti spriječeno u Parlamentarnoj skupštini BiH", poručio je ministar saobraćaja i komunikacija BiH Damir Hadžić.