Nije želio povući Odluku
0

Ministar Emir Suljagić podnio ostavku

Sarajevo-x.com
Emir Suljagić (Foto: Feđa Krvavac/Sarajevo-x.com)
Emir Suljagić (Foto: Feđa Krvavac/Sarajevo-x.com)
Ministar obrazovanja i nauke Kantona Sarajevo poslao je premijeru Fikretu Musiću pismenu ostavku, saznaje Sarajevo-x.com iz pouzdanih izvora.

Nakon brojnih pritisaka jednog dijela javnosti i poglavara Islamske zajednice reisa Mustafe Cerića, Suljagić je podnio pismenu ostavku. Razlog je, kako saznajemo, to što nije želio povući Odluku o tome da vjeronauka više ne ulazi u prosjek ocjena u KS.

Podsjetimo, Suljagić je jučer istakao da ne namjerava podnijeti ostavku niti povući Odluku o tome da vjeronauka ne ulazi u prosjek ocjena.

Vlada Kantona Sarajevo poslala je jučer saopćenje za javnost u kojem su naveli da nikada nije postojao plan ili namjera da se ukine predmet "Vjeronauka" te da su sve odluke i instrukcije Ministarstva obrazovanja i nauke Kantona Sarajevo donesene u skladu i duhu zakona KS i BiH te da bi bio uveden red i ukinuta dugogodišnja neuređenost u ovoj oblasti.

Ministri u Vladi Kantona Sarajevo i zastupnici u Skupštini Kantona Sarajevo iz Stranke demokratske akcije (SDA) ogradili su se od tog saopćenja.

"Ministri u Vladi KS iz reda SDA odbacuju data saopćenja kao obmanjivanje javnosti jer ne odražavaju usaglašene stavove s Kolegija Vlade i kao takvi ozbiljno urušavaju proklamovane principe partnerstva", rečeno je u saopćenju iz SDA.