BiH
0

Ministar Cikotić razgovaro s italijanskim vojnim atašeom Maurom de Vinčetisom

FENA
Ministar odbrane BiH mr. Selmo Cikotić primio je danas vojnog atašea Republike Italije brigadira Maura de Vinčentisa, saopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću Ministarstva odbrane BiH.

Republika Italija nema rezidentnog vojnog izaslanika u BiH, ali je za BiH zadužen vojni izaslanik Republike Italije u Beogradu brigadir Mauro de Vinčentis.

Razgovarano je o aktivnostima u vezi s potpisivanjem sporazuma između Vijeća ministara BiH i Vlade Republike Italije o saradnji u oblasti odbrane.

Ministar Cikotić je brigadira Vinčentisa upoznao o rezultatima postignutim u oblasti odbrambene reforme i aktivnostima BiH na putu ka priključenju u NATO.

Također, na sastanku je istaknuta dobra saradnja između Ministarstva odbrane BiH i Oružanih snaga BiH i Ministarstva odbrane i OS Republike Italije, uz izraženi obostrani interes za njeno proširenje.

Brigadir Mauro de Vinčentis zahvalio je ministru Cikotiću za srdačan prijem i sadržajan razgovor. Istakao je da će o rezultatima ovog razgovora prvom prilikom upoznati MO i vladu njegove zemlje, saopćeno je.