BiH
0

Ministar Alkalaj se susreo s predsjednikom Skupštine Srbije Oliverom Dulićem

FENA
Ministar vanjskih poslova BiH Sven Alkalaj susreo se danas sa predsjednikom Skupštine Republike Srbije Oliverom Dulićem.

Susret je upriličen u okviru posjete ministra Alkalaja Beogradu, a u povodu održavanja sjednice Stalnog odbora Međudržavnog vijeća za suradnju BiH i Republike Srbije, saopćeno je iz Ureda za odnose sa javnošću MVP-a BiH.

Predsjednik Dulić je izrazio dobrodošlicu ministru Alkalaju i naglasio pozitivnu ocjenu susreta zvaničnika dviju država na visokom nivou.

Ministar Alkalaj je upoznao predsjednika Dulića sa aktualnom situacijom u BiH, posebno trenutačnom situacijom u vezi sa reformom policije.

Po pitanju rješenja statusa Kosova ministar Alkalaj je ponovio principijelan stav BiH da će podržati ono rješenje koje će se postići dogovorom između Beograda i Prištine.

Razmijenjene su informacije o trenutnom statusu postupka ratifikacije Sporazuma CEFTA-a u parlamentima Bosne i Hercegovine i Republike Srbije.

U pogledu najavljene suradnje među parlamentima dviju država, Dulić je najavio skoro formiranje Grupe prijateljstva te istaknuo kao vrlo bitan segment saradnju Odbora za vanjske poslove pri Parlamentima BiH i Republike Srbije.

On je Alkalaju zahvalio na posjeti te iskazao želju za nastavkom intenzivne i dinamične suradnje.