BiH
0

Ministar Alkalaj i predstavnica UNDP-a McNab razgovarali o konferenciji za Srebrenicu

FENA
Srebrenica
Srebrenica
Ministar vanjskih poslova BiH Sven Alkalaj primio je danas u radnu posjetu rezidentnu koordinatoricu UN-ovih operacijskih i razvojnih aktivnosti i rezidentnu predstavnicu Razvojnog programa Ujedinjenih naroda za BiH Christine McNab.

Predstavnica UNDP-a McNab istaknula je nekoliko pitanja koja su bitna za ovu UN-ovu agenciju i zamolila za podršku u njihovom rješavanju.

Posebno je naglasila pitanje oslobađanja od plaćanja PDV-a i izdavanje viza učesnicima konferencija koje će se održati u Sarajevu u organizaciji UNDP-a.

Ministar Alkalaj je izrazio spremnost da se pomogne u rješavanju spomenutih pitanja kroz nadležne institucije BiH i u skladu sa zakonskom procedurom nakon zvaničnog obraćanja predstavnika UNDP-a ovom ministarstvu.

Također, predstavnici UNDP-a McNab predložio je da se razmotri pogodna prilika za posjetu administratora UNDP-a Kemala Derviša Bosni i Hercegovini.

Sagovornici su iskazali zadovoljstvo i rezultatima jučerašnje donatorske konferencije za Srebrenicu u pogledu obećanih donacija Pakistana, Turske, Grčke i Distrikta Brčko tom području, saopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću MVP-a BiH.