MVPBiH
0

Ministar Alkalaj danas u Litvaniji

FENA
Ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Sven Alkalaj boravit će danas u uzvratnoj zvaničnoj posjeti Republici Litvaniji, saopćeno je iz MVPBiH.

Ministar Alkalaj će se sastati s ministrom vanjskih poslova Republike Litvanije Vygaudasom Ušackasom, predsjednikom Vanjskopolitičkog komiteta parlamenta Republike Litvanije Audroniusom Ažubalisom, imati radni ručak s litvanskim biznismenima kojem će prisustvovati i zamjenica ministra vanjskih poslova Republike Litvanije Asta Skaisgiryte-Liauškiene, te posjetiti Muzej žrtava genocida u Viljnusu.

Posjeta ministra Alkalaja predstavlja priliku za razmjenu ocjena i stavova o stanju bilateralnih odnosa BiH i Republike Litvanije, kao i prijedloga za njihovo unapređenje radi davanja impulsa razvoju saradnje dviju zemalja u ekonomskim i drugim odnosima i za osiguranje podrške za ispunjavanje strateških ciljeva vanjske politike BiH.

Posjeta se realizuje na poziv ministra vanjskih poslova Republike Litvanije Petrasa Vaitiekunasa, koji je posjetio BiH u junu 2007. godine.