BiH
0

Minić: Nema izborne prevare u Šamcu

SRNA
Savo Minić
Savo Minić
Kandidat SNSD-a za načelnika opštine Šamac Savo Minić negirao je u izjavi Srni optužbe iz SDS-a da je načelnički mandat osvojio zahvaljujući izbornoj prevari.

"Biće mi drago da sve institucije kojima su se obratili urade svoj posao", rekao je Minić povodom tužbe SDS-a CIK-u i Sipi, te istakao da ni njemu, ni SNSD- u, niti koalicionim partnerima, nije u interesu da pobjedu zasnivaju na eventualnim nezakonitostima.

Minić je pojasnio da su predmet rasprave glasovi Hrvata za HSS-NHI ili HDZ BiH, koji su podržali Minića kao kandidata za načelnika opštine, a imao je i podršku DNS-a i SP.

"Preuranjena konferencija za novinare SDS-a, održana prije podnošenja prigovora CIK-u, govori u prilog tome da se pokušava podignuti larma i uzbuniti narod", smatra Minić.

On je poručio da CIK nije završio prebrojavanje glasova, zbog čega treba sačekati zvanične rezultate, a ne prejudicirati, kako to čini SDS.

Generalni sekretar SDS-a Dragan Ćuzulan i kandidat ove stranke za načelnika opštine Šamac Mirko Lukić izjavili su danas na pres-konferenciji u Banjaluci da je u ovoj opštini na proteklim izborima za načelnika došlo do izborne prevare i da je SDS zbog toga uputio tužbu CIK-u i SIPA-i.