BiH
0

Milovanović izabran za predsjednika srebreničke Skupštine unatoč protivljenju žrtava

FENA
Srebrenica
Srebrenica
Miloš Milovanović izabran je na funkciju predsjednika Skupštine opštine Srebrenica, 26. decembra 2014. godine, nakon što je to mjesto bilo upražnjeno šest mjeseci.

Milovanović se nalazi na spisku Vlade Republike Srpske (RS) odgovornih za genocid u Srebrenici.

Milovanović je, u izjavi za Agenciju Fena, rekao da mu je visoki predstavnik oduzimao dokumente, ali da protiv njega nije pokrenut nikakav sudski proces.

"Taj spisak Vlade je neko radio onako kako je njemu odgovaralo. Istina je da je visoki predstavnik meni već ranije oduzimao dokumenta i samo vraćanje dokumenata i ne pokretanje sudskog procesa protiv mene je dokaz da sam časno i pošteno bio pripadnik Vojske RS-a", rekao je Milovanović.

Prije izbora na mjesto predsjednika Skupštine opštine Srebrenica Milovanović je obavljao dužnost sekretara Boračke organizacije Vojske RS-a opštine Srebrenica.

"Do sada sam bio zaposlen u Boračkoj organizaciji opštine Srebrenica, samim prelaskom u Opštinu moj radni angažman je prestao i ja ću se truditi pomagati onoliko koliko mogu ne samo boračkoj organizaciji već svima nevladinim organizacijama i udruženjima", dodao je Milovanović.

Porodice žrtava srebreničkog genocida su izrazile negodovanje zbog činjenice da se veliki broj osoba sa spiska odgovornih za genocid u Srebrenici nalazi na važnim funkcijama među kojima je i Miloš Milovanović.