BiH
0

Miloševićev kovčeg od danas u Muzeju revolucije na Dedinju

FENA
Kovčeg s tijelom Slobodana Miloševića biće od četvrtka do subote u podne izložen u Muzeju revolucije u Beogradu, kompleksu "25 maj" na Dedinju, u okviru kojega se nalazi i Kuća cvijeća, grobnica Josipa Broza Tita, izjavio je u srijedu naveče Milorad Vučelić, potpredsjednik Socijalističke partije Srbije.

Vučelić je takođe rekao i kako očekuje da se na pogrebu Slobodana Miloševića u subotu poslijepodne u Požarevcu okupi njegova obitelj, uključujući udovicu Mirjanu Marković.

Kovčeg s Miloševićevim tijelom dopremljen je iz Amsterdama u Beograd u srijedu poslijepodne, ali u njegovoj pratnji, kako je potvrdio Vučelić, nije bio njegov sin Marko Milošević, koji je otputovao u Moskvu, te će najvjerojatnije s majkom Mirjanom Marković, ako ona odluči prisustvovati pogrebu, doći u Srbiju.

Pogreb Slobodana Miloševića biće obavljen u subotu, najvjerojatnije u dvorištu obiteljske kuće Miloševića u Požarevcu, o čemu će konačnu odluku donijeti lokalna požarevačka vlast, na sjednici Skupštine općine Požarevac zakazanoj za četvrt.