BiH
0

Milorad Dodik prijetio sucu Edinu Husariću

FTV
U širokobriješkoj dvorani na Pecari 3. aprila je odigran susret 2. kola Lige 6 za košarkaškog prvaka BiH između Širokog Prima Piva i Igokee iz Aleksandrovca. Utakmici je prisustvovao i Milorad Dodik, aktualni premijer RS.

Dodik koji obnaša i dužnost predsjednik KK Igokea, nije mogao biti zadovoljan nastupom svojih igrača, iako su dobar dio susreta ravnopravno parirali domaćinu, no u završnici su potpuno pali, pa su domaćini serijom 19-0 u posljednjoj četvrtini na kraju čak i deklasirali goste iz Aleksandrovca.

Silno ljutit i sav "zapuhan" nekad popularni "Mile Ronhill" se neposredno po završetku utakmice spustio iz svečane lože do sudijske svlačionice i napao tuzlanskog suca Edina Husarića, inače već duže vrijeme najpoznatijeg i najboljeg košarkaškog suca u BiH, piše Danijel Ivanković. "Slušaj đubre jedno! P.... ti materina, đubre jedno, samo probaj doći u Aleksandrovac! Čim prvi put dođeš dobit ćeš batine. I u Aleksandrovcu, ali i na drugom mjestu, a kad ih dobiješ znaj od koga je to", zaprijetio je Dodik Husariću.

Ovaj ga je kasnije prijavio delegatu utakmice Jadranku Lasetoviću, a kakve će posljedice biti, odnosno hoće li premijer RS-a i gazda kluba iz Aleksandrovca biti sankcioniran zbog opisanih prijetnji pokazat će vrijeme.

Dodik nije imao prigovora na arbitražu Dražena Pehara iz Ljubuškog i Saše Babića iz Banja Luke, ali se prema Husariću nije nimalo prijateljski ponio.