Dobio povelju
0

Milorad Dodik počasni građanin Trebinja

SRNA
Foto: SRNA
Foto: SRNA
Predsjedniku Republike Srpske (RS) Miloradu Dodiku danas je na svečanoj sjednici Skupštine opštine Trebinje uručena povelja "Počasni građanin Trebinja" za doprinos privrednom, društvenom i kulturnom razvoju ove opštine.

Ističući važnost priznanja koje je dobio od opštine Trebinje, Dodik je podsjetio na mnoge obećane i realizovane projekte, te naglasio da će i ubuduće sa lokalnom vlašću raditi na razvoju i unapređenju opštine Trebinje kao strateškog dijela RS.

Predsjednik RS je naglasio da je ponosan  što je pripadao generaciji političara koja je stvarala RS.	"RS je trajna i neprikosnovena zajednica koja ne može biti dovedena u pitanje voljom drugih. Skršili smo i volju međunarodne zajednice da preuredi RS, zaustavili prenos njenih nadležnosti na nivo BiH i gradili smo njeno dostojanstvo svih ovih godina kako bi stekli uslove da RS bude jača", rekao je Dodik.

Na svečanoj sjednici SO povodom 13. novembra - Dana oslobođenja Trebinja u Prvom svjetskom ratu, "Povelja grada" uručena je vladiki zahumsko-hercegovačkom i primorskom Grigoriju za zalaganje da Trebinje i Hercegovina budu mjesto duhovnog, ali i ekonomskog i svakog drugog prosperiteta, te preduzeću Elektroprivreda RS za doprinos razvoju privrednog i društvenog života opštine.