BiH
0

Milorad Dodik počasni građanin Banje Luke

FENA
Ključ Grada Banje Luke s Poveljom "Počasni građanin Banje Luke“ dobit će Milorad Dodik, predsjednik Vlade RS-a, kao posebni vid priznanja za djela i rad od općeg značaja.

Ovo su danas odlučili Odbornici Skupštine Grada odlučujući o nagradama povodom 22. aprila, Dana Grada Banje Luke.

Prema toj odluci "Zlatni grb Grada" bit će dodijeljen Zavodu za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju "Dr. Miroslav Zotović“ – za izuzetni doprinos u zdravstvu i "Vodovodu“ a.d. Banja Luka – za izuzetni doprinos u privredi.

"Plaketa Grada" ove godine bit će uručena: dr. Nikoli Gaćeši – za izuzetni doprinos u sportu i fizičkoj kulturi, Vladimiru Blahi – za izuzetne zasluge u stvaranju i njegovanju odnosa među nacionalnim manjinama, Francu Sošnji – za izuzetni doprinos u oblasti sportskih aktivnosti i društvenog rada, Osnovnoj školi "Ivo Andrić“ – za izuzetna ostvarenja u obrazovanju, Područnom fudbalskom savezu Banja Luka – za izuzetna ostvarenja u sportu, "Drvorezu“ d.o.o Ljubačevo – za izuzetna ostvarenja u privredi i Udruženju bivših logoraša Drugog svjetskog rata – za izuzetno humana djela.

Dobitnici ovogodišnje nagrade Grada mladima su: Tatjana Marković - za značajna ostvarenja u obrazovanju i humanitarnom radu, Radomir D. Mitrić – za značajna ostvarenja u kulturi i umjetnosti i Kristina Ivanković-Kiki – za značajna ostvarenja u nastavnim i kulturnim aktivnostima.

Nagrade će biti dodijeljene na akademiji koja će biti organizovana na sam Dan Grada, 22. aprila.