Sarajevo
0

Milo Đukanović u Predsjedništvu BiH

FENA
Članovi Predsjedništva BiH primili su danas u Sarajevu premijera Crne Gore Milu Đukanovića, koji boravi u višednevnoj zvaničnoj posjeti BiH.

Premijer Crne Gore, koji se tokom dana susreo s najvišim bh. zvaničnicima, kazao je da ima kvalitetan program boravka, svugdje otvorena vrata te izraze prijateljstva.

Tokom susreta s članovima Predsjedništva BiH razgovarano je o dosadašnjoj i budućoj saradnji BiH i Crne Gore i realizaciji zajedničkih projekata, te je izraženo zadovoljstvo nivoom bilateralnih odnosa i frekventnog političkog dijaloga.

Premijer Đukanović je naglasio da se treba konkretnije razgovarati i zajedničku pažnju usmjeriti na utemeljenje ekonomske saradnje i razvoja u smislu budućih odnosa unutar EU.

Bilo je razgovora i o globalnoj ekonomskoj krizi, gdje je rečeno da su moguća neznatna pomjeranja rokova u realizaciji zajedničkih investicija, ali da se očekuje da će se pozitivni trendovi nastaviti u postkriznoj situaciji.

Đukanović je kazao da gledaju na BiH kao na susjednu prijateljsku državu i prate s velikom pažnjom sva političko-društvena dešavanja, raduju se svakom uspjehu BiH i vjeruju da će najsigurnija budućnost BiH, kao i svake zemlje iz okruženja, biti kad bude čvrsto u ruci svojih građana.

Članovi Predsjedništva BiH kazali su da su politički i drugi bilateralni odnosi s Crnom Gorom od početka išli dobrim putem i da je regionalna saradnja jedini put jugoistoka Evrope, put stabilnosti za cijelu regiju, saopćeno je iz Službe za odnose s javnošću bh. predsjedništva.