BiH
14

Milionske štete: SIPA prikuplja dokaze u vezi sa slučajem "Tuš"

Piše: I. P.
Dopredsjednik Vanjskotrgovinske komore BiH (VTK) Bruno Bojić jučer je za Klix.ba izjavio kako SIPA i Tužilaštvo BiH rade na slučaju "Tuš".

Iz Agencije za istrage i zaštitu danas je došla i zvanična potvrda da državne institucije rade na rasvjetljavanju slučaja.

"Državna agencija za istrage i zaštitu provodi mjere i radnje iz svoje nadležnosti po naredbi Tužilaštva BiH, koja se odnosi na prikupljanje potrebnih dokaza u vezi sa poslovanjem više pravnih osoba sa kompanijama Tuš d.o.o. Bihać i Tuš Trade d.o.o.", potvrđeno je za Klix.ba iz SIPA-e.

Portal Klix.ba je u srijedu pokušao doći do informacije o pokrenutom postupku, tačnije nalogu za istražne radnje od Tužilaštva BiH, ali iz institucije su odbili dati bilo kakav komentar.

Podsjećamo, nakon sastanka održanog početkom novembra 2014. godine, VTK je stao iza zahtjeva bh. dobavljačkih kompanija da se preispita odlazak slovenskog maloprodajnog lanca Tuš sa našeg tržišta.

Rukovodioci oštećenih firmi koje su poslovale sa Tušem tvrde da su slovenski vlasnici oštetili državu, te bh. radnike i firme za više miliona eura.