BiH
0

Milići: Evakuisana žena sa teškim promrzlinama

SRNA
Foto: SRNA
Foto: SRNA
Interventna ekipa spasilaca uspjela je sinoć da se probije do zaseoka Kipići, u opštini Milići, i evakuiše šezdesetogodišnju Stojanku Kipić, koja je zadobila ozbiljne promrzline, rekao je Srni šef Civilne zaštite u Milićima Branislav Novaković.

"Ova žena je živjela sama u izolovanoj kući, a inače je bolesna i socijalno ugrožena", rekao je Novaković i dodao da su Kipićevu zbog visokog snijega i neprohodnog terena morali da prenesu na nosilima nekoliko stotina metara do vozila hitne pomoći.

Ljekar u Domu zdravlja u Milićima Divna Ćirić konstatovala je Kipšićevoj ozbiljne promrzline - smrzotinu lijevog stopala koja se širi ka potkoljenici sa otvorenom ranom i smrzotinu ruke koja nije u podmakloj fazi. Ona je dodala da je stanje Kipućeve stabilno, ali da ne može reći kako će se dalje njeno stanje odvijati. 

Ekipa sastavljena od pripadnika Civilne zaštite, Policijske stanice Milići i Vatrogasne jedinice, spasila je Stojanku Kipić, koristeći mehanizaciju Komunalnog preduzeća, te terenska vozila milićkog Doma zdravlja, Vatrogasne jedinice i "Elektrodistribucije".

U Milićima je jutros zasjedao i štab za koordinaciju aktivnosti na raščišćavanju lokalnih dionica i pomoć ugroženim područjima. Načelnik Milića Živojin Jurošević kazao je da je u akciju čišćenja puteva uključena i mehanizacija Kompanije "Boksit" i još nekih preduzeća.