BiH
0

Milićević: Sveobuhvatan pristup izmjenama Zakona o igrama na sreću

FENA
Jelka Milićević
Jelka Milićević
Federalna ministrica finansija Jelka Milićević izjavila je danas da su nužne izmjene i dopune Zakona o igrama na sreću, te da u tom smislu zagovara jedan sveobuhvatan pristup uz konsultacije više institucija.

Komentirajući prijedloge iz Federalnog parlamenta o izmjenama i dopunama Zakona o igrama na sreću o kojim je bilo dosta polemike unutar Parlamenta, Milićević je podsjetila da je Zakon o igrama na sreću u FBiH usvojen prošle godine i da je tada konstatovano da je to prvi put da Federacija ima takav zakon, da su priređivači igara na sreću dobili svoj zakonski okvir, kao i da se mora donijeti cijeli niz pratećih akata, pravilnika.

"Još nismo sve završili u tom dijelu i rekli smo da se to mora pratiti i analizirati. Izmjene i dopune zakona su nužne to je jasno, međutim, pomalo je problematičan način kako to ide", kazala je Milićević u Sarajevu, gdje je Federalno ministarstvo finansija organizralo prezentaciju analize o fiskalnoj procjeni propisa, koja je dio USAID-ovog projekta u vezi sa finansijskom stabilnosti institucija i procesa u BiH.

"Mislimo da ponovo i u USAID-u imamo potporu i da je najavljeno da će oni u okviru svojih iskustava zajedno s nama i Poreznom upravom napraviti jednu sveobuhvatnu analizu priređivanja igara na sreću i mogućih poreznih prijevara. Zagovaram da sagledamo sva iskustva koja imamo u primjeni, kao i mogućnosti za izmjene zakona", dodala je Milićević.