BiH
23

Miličević obećava da će svoju načelničku platu davati za stipendije studenata

FENA
Kandidat Narodne stranke Radom za boljitak za načelnika općine Kreševo Zdravko Miličević kazao je u razgovoru za Fenu kako se nada da će birači glasati za njega jer je svoju egzistenciju sam riješio poštenim, napornim i dugogodišnjim radom, a da će svoju platu načelnika davati u fond za stipendiranje studenata.

"Moj politički angažman i kandidatura za načelnika općine Kreševo isključivo je iz domoljubnih razloga, a budućnost Kreševa i moja je budućnost", istaknuo Miličević.

Što se tiče prioritetnih problema koje namjerava riješiti u Kreševu, na prvo mjesto stavio je oporavak privrede. U tom sektoru planira stvoriti ambijent za lakše i efikasnije poslovanje preduzeća, formiranje industrijske zone za nove firme, a uz odgovarajuće porezne olakšice, povoljne takse i naknade, privući domaći i inostrani kapital, te otvoriti nova radna mjesta.

Također, Miličević će podržavati postojeće privredne subjekte i podupirati svaku njihovu aktivnost na planu razvoja i zapošljavanja, utemeljiti posebne općinske odjele za poljoprivredu i turizam te tijesno sarađivati s Udrugom poslodavaca.

Kada je u pitanju obrazovanje, kandidat Narodne stranke Radom za boljitak smatra da se školski sadržaji i obrazovni smjerovi trebaju stalno usklađivati kako bi išli ukoraku s rastućim zahtjevima modernog društva.

Miličević namjerava raditi i na poboljšavanju zdravstvene zaštite građana te omogućiti da sva društva i udruženja, iz kulture, sporta, lova, ribolova i slično imaju jednakopravan tretman, što do sada, po njegovom mišljenju, nije bio slučaj.

Radit će i na zaštiti okoliša, što će igrati važnu ulogu u svim njegovim odlukama, uz ustrajan nadzor nad provođenjem Zakona o zaštiti okoliša.

U svojoj poruci biračima Miličević je kazao: "Mnogi političari došli su na vlast isključivo iz ličnih interesa, kako bi svoju egzistenciju riješili trajno i u kratkom vremenu, zaboravljajući pritom opći interes, odnosno boljitak svih građana. Takvi političari godinama plasiraju žalopojke o ugroženosti 'svog' naroda od onog 'drugog', uz stalni pad zaposlenosti i životnog standarda običnih ljudi, bez obzira na to kojem narodnu pripadaju. Zbog toga naši građani napuštaju ognjišta u sve većem broju, odlaze 'trbuhom za kruhom' negdje drugdje, s nadom u bolju budućnost i ljepši život. Poručio bih građanima da biraju ljude čija se djela vide iza njih, a ne one čija se djela temelje na praznim obećanjima".

Na pitanje koliko novca planira utrošiti u kampanju, Miličević je kazao kako se radi o minimalnom iznosu jer smatra da, ako ga sugrađani dosada nisu dovoljno upoznali kao čovjeka od posla i poštenja, ne želi ih ni sada kupovati parolama i samopromocijom.