BiH
0

Milanović: Sporazum Tuđman - Izetbegović je dobar i za BiH i za Hrvatsku

FENA
Zoran Milanović
Zoran Milanović
Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Zoran Milanović izjavio je večeras u intervjuu za BHT 1 da Hrvatska i Bosna i Hercegovine moraju naći načina da riješe pitanje međudržavne granice.

Naglasio je kako je u cilju rješavanja tog pitanja i pokrenuo postupak ratificiranja sporazuma iz 1999. godine koji su potpisali predsjednici Franjo Tuđman i Alija Izetbegović.

"Smatramo da je taj sporazum uz neke nedostatke dobra stvar i za Hrvatsku i za BiH. Predsjednici Tuđman i Izetbegović su ga potisali 1999., međutim nakon toga su godinama komisije radile, tako da je taj sporazum rezultat minucioznog višegodišnjeg rada stručnjaka s obje strane i u dobroj mjeri bi ga trebalo i ratificirati - kazao je Milanović.

Na pitanje kako će se povezati područje Dubrovnika s ostatkom Hrvatske, Milanović je kazao kako postoje izgledi da to bude most, jer je cestovni koridor prekomplicirano rješenje.

"U početku mandata sam se zalagao za koridor. Most je super varijanta, ali netko to treba platiti. Ja nisam htio neodogovorno obećavati most za kojega hrvatska država u ovom trenutku nema novaca. Šanse da to bude most nisu male, ali po principu financiranja Europske komisije, uz poštivanje prava BiH", kazao je Milanović.