BiH
5

Miladin Stanić: Ministarstvo poljoprivrede preko pojedinih kompanija pere novac

Piše: G. D.
Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba
Poslanik Srpske demokratske stranke u NSRS Miladin Stanić rekao je da je Agencija za agrarna plaćanja RS dobila negativan revizorski izvještaj za prošlu godinu, smatrajući da je razlog za to negativan revizorski izvještaj koji je Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede dobilo dvije godine zaredom - 2012. i 2013. godine.

"Predlažem da ministar poljoprivrede podnese ostavku i ode u zasluženu penziju. Ili da mu damo štapove kojima će rastjerati nesposobne i korumpirane saradnike. Ovo Ministarstvo donosi loše i neprovodive zakone. U revizorskom izvještaju je konstatovano da je cesijom zatvoreno kreditno zaduženje privatnog preduzeća Farmland", istakao je Stanić.

On je dodao da je ova kompanija na razne načine dobila 40 miliona maraka od Vlade RS, a da njena ukupna imovina ne vrijedi osam miliona KM.

"To je filijala za pranje novca. Zato tako lako i dobijaju poslove. To je korumpirani sistem malih ljudi u velikom novcu. Tvrdim da će Ministarstvo poljoprivrede opet imati negativan revizorski izvještaj. Propali projekti se broje milionima. Neka ministar ide u penziju ili neka rastjera nesposoban kadar", istakao je Stanić.