BiH
0

Mihajlica: Vlada RS odlučna da "oguli" narod

Klix.ba
Milanko Mihajlica (Foto: Klix.ba)
Milanko Mihajlica (Foto: Klix.ba)
Poslanik u Narodnoj skupštini RS Milanko Mihajlica rekao je danas da do oporavka u RS neće doći sve dok Vlada RS ne bude smijenjena, odnosno njeni "glavni igrači" - premijerka Željka Cvijanović i ministar finansija Zoran Tegeltija.

"Danas je godinu dana od katastrofalnih poplava koje su zahvatile RS, a u Parlamentu nema ni Željke Cvijanović, ni Zorana Tegeltije. Važno je da su bili pod bijelim čadorom u Šamcu. Nelogično je da se produžava rok zakona o doprinosu za solidarnost, a da nemamo podatke o tome kako su utrošena prikupljena sredstva. Zakon predviđa da građani plaćaju porez na solidarnost do 2021. godine. Da li Vlada RS namjerava 'guliti' narod još šest godina i to u trenutku kada oni beskrupulozno krčme RS", rekao je Mihajlica.

On je pitao da li je iko odgovarao za poplave koje su zahvatile RS, dodajući da Vladu RS jedino zanima kako da sakupi novac od naroda i da se nakon toga ponaša kao da je taj novac građanima podijelila iz sopstvenih džepova.

"Mi smo dotakli dno dna i zato ostavka ove Vlade mora biti jedino rješenje. Ako parlamentarna većina uopšte postoji u NSRS, a ona je svakim danom sve više upitna, ona mora preispitati svoj odnos prema Vladi RS, jer nas ona vodi u potpuni kolaps i bankrot. Potpuno je jasno da se više ne mogu ni zadužiti", smatra Mihajlica.