BiH
0

Mihajlica: Odbor za bezbjednost je tražio informacije o pretresu Klixa

Piše: G. D.
Milanko Mihajlica (Foto: Klix.ba)
Milanko Mihajlica (Foto: Klix.ba)
Odbor za bezbjednost Narodne skupštine RS zatražio je od Ministarstva unutrašnjih poslova RS, između ostalog, i informacije u vezi sa snimkom na kojem premijerka RS Željka Cvijanović govori o kupovini narodnih poslanika, a koji je objavio portal Klix.ba.

"Ovaj odbor ima ovlasti i zadatak mu je da od MUP-a traži ovakve i slične informacije. Članovi Odbora za bezbjednosti iz reda SNSD-a i DNS-a nisu podržali zahtjev da nam se dostave informacije iz MUP-a. Ako članovi Odbora iz redova SNSD-a i DNS-a smatraju da Odbor ne može dobiti informacije od MUP-a RS, onda ne znam ko će u ovoj zemlji biti informisan", rekao je predsjedavajući Odbora Milanko Mihajlica.

Ovo je, dodao je on, jedna vrsta neviđenog skandala u kojem članovi Odbora za bezbjednost ne žele da istina izađe na vidjelo.

"Na sjednici odbora ministar Lukač je bio spreman da dostavi ove informacije, ali članovi vladajućih stranaka nisu glasali za to da nam se ove informacije dostave. Jedino su glasali da nam se dostave informacije u slučajevima istrage Balkan investment banke i Balkan fonda. Sve ostale informacije koje sam predložio poslanici i članovi odbora za bezbjednosti iz SNSD-a i DNS-a nisu prihvatili", dodao je Mihajlica.