BiH
0

Midheta Halilović izjasnila se krivom za ubistvo dvoipogodišnje kćerke

FENA
U Kantonalnom sudu u Zenici danas je pred sudijom za prethodni postupak Faikom Spahićem održano ročište o izjašnjavanju o krivnji Midhete Halilović (26) iz zeničkog sela Kahrimani.

Halilović se izjasnila krivom za ubistvo dvoipogodišnje kćerke Sare Halilović, koje se dogodilo 13. septembra od 19.00 do 19.30 sati u selu Kahrimani.

Midheta Halilović u pritvoru se nalazi od 5. oktobra kada je policiji priznala da je ubila svoju kćerku, koju je potom odnijela u šumu gdje ju je ostavila na lokalitetu zvanom "Husejnov potok".

Tijelo ubijene djevojčice u najlonskoj vrećici pronađeno je 27. septembra u grmlju pored potoka, nekoliko stotina metara iznad kuće obitelji Halilović.

Midheta Halilović je policiji priznala kako je kobne noći ostavila dijete da spava u prizemlju kuće i otišla kod susjede. Kad se vratila kući, zatekla je Saru budnu u sobi i u neredu.

Izrevoltirana dječjim nestašlukom počela je tući malu Saru, nakon čega joj je vjerojatno i zadala smrtni udarac. U panici je dijete stavila u vreću i odnijela u potok iznad Kahrimana.