Ne priznaje Sud BiH
0

Mevlid Jašarević odbio razgovor sa FBI-em

SRNA
Mevlid Jašarević (Foto: Arhiv/Sarajevo-x.com)
Mevlid Jašarević (Foto: Arhiv/Sarajevo-x.com)
Mevlid Jašarević koji je 28. oktobra izvršio teroristički napad na Ambasadu SAD u Sarajevu odbio je da razgovara sa predstavnicima FBI, izjavio je danas Srni Jašarevićev advokat Senad Dupovac.

"Jašarević nije želio da razgovara sa predstavnicima FBI koji su željeli da ga ispitaju. Osim ovoga, nije se desilo ništa novo i to je sve što vam sada mogu reći“, kazao je Dupovac.

Jašarević se nalazi u pritvoru u Centralnom zatvoru u Sarajevu u koji je prebačen nakon ročišta održanog 31. oktobra u Sudu BiH.  

Tom prilikom Jašarević je rekao da ne priznaje Sud BiH i da će se braniti ćutanjem jer je "taj sud izmišljen i kod Allaha ne vrijedi ništa". 

Više agencija za provođenje zakona nastavljaju intenzivne istražne aktivnosti na prikupljanju dokaza i informacija kako bi se u potpunosti rasvijetlio teroristički napad na Ambasadu SAD u BiH. 

Mevlid Jašarević pucao je 28. oktobra iz kalašnjikova na Ambasadu SAD u Sarajevu i tom prilikom teško ranio jednog pripadnika policije koji je radio na obezbjeđenju Ambasade.