BiH
0

METEOBiH: Prognoza vremena za danas

FENA
Ako ni danas ne radite, prije nego napravite bilo kakve planove, pročitajte kakve nas to vremenske prilike očekuju u toku dana.

U Bosni će u petak preovladavati promjenljivo oblačno i sunčanije u sjeverozapadnim djelovima dok će u sjevroistočnim područjima biti nešto više oblačnosti gdje mjestimično može pasti i malo kiše ili kratkotrajni pljusak.

U Hercegovini će preovladavati sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Vjetar slab do umjeren sjeverni i sjeverozapadni. Jutarnja temperatura od 5 do 11 stepeni, na jugu do 15, a najviša dnevna od 14 do 20, na jugu do 23 stepena.

U Sarajevu promjenljivo oblačno sa sunčanim intervalima, uz nešto više oblačnosti može pasti i malo kiše. Jutarnja temperatura oko 8, a najviša dnevna oko 17 stepeni.

U BiH u četvrtak je bilo promjenljivo oblačno i sunčano vrijeme, a samo u sjeverozapadnim područjima registrovana je slaba kiša praćena grmljavinom.

Temperatura zraka u 14 sati: Bjelašnica 2, Čemerno 12, Han Pijesak 15, Ivan-sedlo i Sokolac 16, Banja Luka 17, Livno 18, Bihać, Trebinje i Ljubuški 20, Sarajevo, Mostar, Bugojno, Zenica, Gradačac, Jajce i Neum 21, Tuzla, Doboj, Stolac i Čapljina 22, i Sanski Most 23 sepeni, saopćeno je iz METEOBiH-a.