BiH
8

Mesud Lakota za Klix.ba: Brašno ipak neće poskupjeti

Piše: N. J.
U proteklim danima pojavila se informacija da će brašno u našoj zemlji poskupjeti od 2. decembra, no čini se kako od toga neće biti ništa.

Mesud Lakota iz Udruženja potrošača BiH je za Klix.ba kazao kako nema informaciju da će brašno od sutra poskupjeti, odnosno da tako nešto niko nije najavio.

"Tačno je da se pojavila takva informacija, navodno zbog poskupljenja pšenice u regionu. Međutim, do danas se nije oglasio niko ko bi takvo nešto i potvrdio, tako da prema svemu sudeći od poskupljenja brašna, barem zasad, neće biti ništa", kazao je Lakota.

Dodao je kako bi u Udruženju znali za poskupljenje, jer imaju svoje izvore.

"Obično se to ranije najavi, tako da bismo sigurno o tome bili informisani da je informacija o poskupljenju tačna. Također, želim istaći da bih u slučaju poskupljenja brašna itekako imao šta reći, jer su svakako cijene određenih artikala u našoj zemlji posve nerealne. Najbolji primjer za to jeste činjenica da građani BiH plaćaju šećer i ulje više negoli stanovnici zemalja u Evropskoj uniji, a izlišno je i porediti životni standard u BiH sa standardom u tim zemljama", naveo je Lakota.