Milorad Dodik
0

"Mesićeve izjave su uznemirujuće prijetnje"

FENA
Milorad Dodik (Foto: Reuters)
Milorad Dodik (Foto: Reuters)
Predsjednik Vlade RS-a Milorad Dodik danas je oštro reagirao na posljednje izjave odlazaćeg hrvatskog predsjednika Stjepana Mesića.

"Najnovije izjave još aktuelnog predsjednika Hrvatske Stjepana Mesića uznemirujuće su prijetnje čovjeka koji je političku karijeru počeo s ratom i sada bi s ratom da je i završi", tvrdi Dodik u pisanoj izjavi.

"Ove radikalno-ekstremne izjave za koje smo mislili da se nikada više neće čuti u našem regionu predstavljaju klasični ratnohuškački zov i dramatične su jer je Mesić još aktuelni predsjednik i vrhovni komandant vojske Hrvatske koja je članica NATO-a. Zato očekujemo od svih političara u regionu, predstavnika međunarodne zajednice, čelnika NATO-a i svih miroljubivih ljudi u Hrvatskoj i šire da osude ratne prijetnje lažnog mirotvorca Stjepana Mesića, upućene srpskom narodu i Republici Srpskoj", navodi, između ostalog, entitetski premijer.

I političke stranke u RS-u oštro su osudile Mesićeve izjave da bi, kako su prenijeli mediji, poslao hrvatsku vojsku ako bi u RS bio raspisan referendum o odcjepljenju iz BiH.

Hrvatski predsjednik Stjepan Mesić potvrdio je da je jučer u neformalnom razgovoru novinarima kazao kako je u slučaju referenduma o odcjepljenju u Republici Srpskoj spreman vojno prekinuti koridor u bosanskoj Posavini, ali i ocijenio kako ne vjeruje da u ovom trenutku postoji neko ko će pokušati razbiti cjelovitost BiH.