BiH
0

Mesić: Potrebne mjere kojima će BiH opstati kao jedinstvena država

FENA
Potrebno je poduzeti mjere koje će omogućiti da Bosna i Hercegovina funkcionira i opstane kao jedinstvena država, a to podrazumijeva i jačanje središnjih institucija te države, izjavio je u četvrtak hrvatski predsjednik Stjepan Mesić tokom susreta s visokim predstavnikom međunarodne zajednice za BiH Christianom Schwartz-Schillingom.

Prema saopćenju, Schwartz-Schilling je Mesiću iznio svoje viđenje aktualnog stanja u BiH, osobito naglašavajući potrebu da se nađe rješenje za ustavne promjene, a dvojica su sugovornika razgovarala i o planiranom gašenju funkcije visokog predstavnika polovicom sljedeće godine.

Mesić je "iznio svoje poglede na razvoj zbivanja u Bosni i Hercegovini, naglašavajući i ovom prilikom potrebu poduzimanja mjera koje će omogućiti da ta zemlja funkcionira i opstane kao jedinstvena država, što naravno podrazumijeva i jačanje središnjih institucija te države", stoji u priopćenju.

Schwartz-Schilling je izrazio punu suglasnost s Mesićevim pogledima, istaknuvši kako su mu savjeti državnika iz regije, poput hrvatskog predsjednika, iznimno dragocjeni u obavljanju dužnosti, kaže se u priopćenju.