BiH
0

Merhamet pripremio 150.000 iftara i podijelio 5.000 porodičnih paketa

FENA
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Ramazanske aktivnosti Humanitarne organizacije Merhamet MDD i svih njenih organizacionih jedinica i ove godine su omogućile da radost iftara osjete brojni socijalno ugroženi građani širom Bosne i Hercegovine.

Tokom mubarek mjeseca ramazana, Merhamet je pripremio oko 150.000 iftara i podijelio više od 5.000 porodičnih ramazanskih paketa osobama u stanju socijalne potrebe, saopćeno je iz Službe za odnose s javnošću HO "Merhamet".

Merhamet je i ovog ramazana organizirao brojne zajedničke iftare za žitelje područja ugroženih u prošlogodišnjim katastrofalnim poplavama i klizištima, a radost iftara su, zahvaljujući Merhametu, osjetili povratnici u manji bh. etnitet, stanari izbjegličkih kampova, štićenici domova za nezbrinutu djecu, štićenici centara za osobe ometene u razvoju, centara za odvikavanje od droge, kao i stare, bolesne i iznemogle osobe, članovi udruženja demobilisanih boraca i brojne druge ugrožene kategorije stanovništva.

Na većini zajedničkih iftara koje je organizirao "Merhamet" prisustvovao je i predsjednik ove humanitarne organizacije Hajrudin Šahić.

"Sve ove aktivnosti, za dobrobit onih kojima je pomoć potrebna, uspjeli smo ostvariti zahvaljujući požrtvovanosti uposlenika i aktivista Merhameta, kao i solidarnosti donatora i prijatelja Merhameta", izjavio je Šahić.