BiH
0

Merhamet osigurao meso za više od 25 narodnih kuhinja

FENA
Foto: Arhiv
Foto: Arhiv
Ovogodišnja akcija "Kurban 2011./1432.", koju je organizirala Humanitarna organizacija "Merhamet" putem "Merhameta" Australije, uspješno je realizirana, a kurbansko meso osigurano je za više od 25 "Merhametovih" kuhinja.

"Oni koji su donirali kurbane nisu pružili samo znak podrške radu "Merhameta", nego doprinijeli konkretnoj pomoći javnim kuhinjama u kojima se godišnje pripremi oko dva miliona obroka za socijalno ugroženo stanovništvo", kazao je predsjednik "Merhameta" Hajrudin Šahić.

Donirane količine kurbanskog mesa iz Australije omogućile su normalno funkcioniranje kuhinja i svakodnevno prehranjivanje 10.000 osoba, istaknuto je danas u saopćenju Službe za odnose s javnošću "Merhameta".

"Teška ekonomsko-socijalna situacija u BiH nije omela "Merhamet" da, uz pomoć ljudi koji su donirali kurbane osigura i značajne količine mesa za narod Somalije koji je pogodila teška katastrofa", naglasio je Šahić.

Osim toga, Upravni odbor "Merhameta" donio je odluku da, pored jedne trećine kurbana koje su građani BiH donirali za narod Somalije, za te namjene iz kontingenta za BiH izdvoji dodatnih 40 tona mesa.