BiH
0

Merhamet će vjernicima osigurati 150.000 iftara

FENA
Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija
Pored svojih redovnih poslova, humanitarna organizacija Merhamet Muslimansko dobrotvorno društvo će tokom ramazana imati brojne aktivnosti s kojima će ova humanitarna organizacija obilježiti mubarek mjesec.

Tako će se, prema riječima predsjednika Merhameta Hajrudina Šahića, u Merhametovim kuhinjama širom BiH, osim redovnih obroka za korisnike, pripremiti i podijeliti dodatnih 150.000 iftara, saopćeno je iz Službe za informiranje Merhameta.

"Ove godine će u toku mubarek mjeseca aktivnosti Merhameta biti dodatno pojačane, s obzirom da naše dobrotvorno društvo u ovoj godini obilježava 100 godina od osnivanja. Organizirat ćemo i zajedničke iftare za korisnike naših kuhinja, članove šehidskih porodica, ratne vojne invalide i demobilisane borce, članove srebreničkih i drugih udruženja, te za naše donatore i prijatelje. Zajedničke iftare organizirat ćemo po cijeloj BiH, kao i u Hrvatskoj, Crnoj Gori, Srbiji, Sloveniji, Makedoniji, odnosno u zemljama u kojima Merhamet djeluje", kazao je Šahić.

Za one kojima su Merhametove kuhinje nedostupne iz bilo kojih razloga obezbijedit će se prigodni ramazanski paketi.

U toku ramazana, Merhamet će, zajedno sa Islamskom zajednicom u BiH, okončati akciju prikupljanja pomoći za izbjeglice iz Sirije u Turskoj. Na licu mjesta bit će uručena vrijedna donacija za unesrećene građane Sirije.

U vrijeme ramazana, Merhamet planira i organiziranje prigodnog programa, kao i prigodna predavanja o islamu i humanosti.

"Pozivamo sve naše donatore i prijatelje da u mjesecu ramazanu potvrde svoju tradicionalnu humanost te da omoguće da se u Merhametovim kuhinjama pripremi što veći broj obroka i iftara, jer ramazan je mjesec darivanja", poručio je Hajrudin Šahić.