BiH
10

Mercator BH nastavlja pomagati stanovništvo ugroženih područja

FENA
Mercator BH nastavlja sa slanjem pomoći u ugrožena područja.
Prikupljenu pomoć građana u njihovim trgovinama distribuiraju posredstvom Uprave civilne zaštite Zeničko-dobojskog kantona, Crvenog križa Tuzle, Visokog i drugih gradova.

U Mercatorovim trgovinama u Kantonu Sarajevo prikupljena je značajna pomoć, a 50 paleta sa osnovnim životnim potrepštinama danas je upućeno u najugroženija područja Zavidovića, Doboja i Odžaka zajedno sa pomoći koju su prikupili Hayat i prijatelji.

"Mercator je 16. maja značajnu pomoć u osnovnim životnim namirnicama, kao što su mlijeko, voda, konzerve, pelene za djecu i drugi artikli, uputio u Kantonalnu upravu civilne zaštite ZDK i odmah pokrenuo akciju prikupljanja pomoći u svim trgovinama Mercatora i DP Marketa za stanovnike ugroženih područja", kaže se u saopćenju te kompanije.

Donacije građana u trgovinama u Kantonu Sarajevo, zajedno sa ekipom NTV Hayata, šalju dalje u najugroženija područja i akcija se nastavlja i narednih dana.

"Zahvaljujemo svima koji su dali doprinos u prikupljanju pomoći", rekao je Neven Hadžisulejmanović, direktor društva Mercator BH.

Prikupljanje pomoći stanovništvu ugroženih područja nastavit će se i u narednom periodu u svim trgovinama Mercatora i DP Marketa gdje to uslovi dozvoljavaju, kaže se u saopćenju.