BiH
8

Memić odbacuje sve optužbe: Znajte da neću odustati od borbe za bolju i jaču BiH

Klix.ba
Senaid Memić (Foto: CIN)
Senaid Memić (Foto: CIN)
Načelnik Općine Ilidža prof. dr. Senaid Memić reagirao je na pisanje našeg portala povodom postavljanja njegovog plakata na ulazu na Ilidžu, skandala s izbacivanjem Fudbalske škole "Bubamara", ali i drugih tekstova u kojima smo se kritički osvrtali na njegove poteze i često bahato ponašanje po kojem je već poznat na Ilidži, ali i šire.
Memićev plakat na ulazu na Ilidžu
Memićev plakat na ulazu na Ilidžu
No, Memić tvrdi da su sve to poluistine i politički spinovi.

"Svjestan sam da će građani Ilidže, a i cijele Bosne i Hercegovine prepoznati da se radi o javnom linču na mene, koji za cilj ima ubiranje po kojeg političkog poenčića stranaka i pojedinaca. Želio bih da vama i naručiocima ovakvih tekstova protiv mene poručim da građani Bosne i Hercegovine i Ilidže već odavno ne nasjedaju na ovakve u najmanju ruku zlonamjerne podvale", istakao je Memić, te poručio:

"Ali znajte da Senaid Memić neće odustati od borbe za bolju, jaču, napredniju i pravedniju Bosnu i Hercegovinu. U svom naumu me neće spriječiti ni vaši tekstovi, niti vaši nalogodavci. Ja nisam izdao u ratu, znajte da neću ni u miru".

Pojasnio je kako je jedna agencija postavila reklamni pano s njegovom fotografijom bez njegovog znanja! To je navodno učinjeno nakon što mu je na 17. Međunarodnom sajmu gospodarstva Mostar 2014., u anketi hiljadu poduzetnika, dobio specijalnu nagradu „Gazela“, i to kao načelnik koji podržava razvoj privrede. Ipak, iako navodno ništa nije znao, zahvalio se privrednicima koji su glasali za njega, ali i kompaniji koja je postavila bilborde.

Što se tiče predizbornog plakata na mesdžidu u Glavogodini u Hrasnici, o kojem smo, također, pisali, naglasio je da je "plakat postavljen od strane džematlija kojima sam ja pomagao u svim njihovim problemima, koji se tiču komunalnih poslova".

"Oni se nalaze u getu punom koomunalnih zabrana i nemogućnosti, a bez prilike da budu obeštećeni za dugogodišnji teror nad njima zbog proglašavanja njihove imovine prvom vodozaštitnom zonom", objašnjava Memić razloge zbog kojih su mu mještani poklonili plakat na mesdžidu.

Osvrćući se na slučaj Škole fudbala "Bubamara" Predraga Pašića, Memić je ponovio da legenda FK Sarajevo širi brutalne neistine.

"Niti sam učestovao, niti inicirao zakonsko i ljudsko pravo PD Butmir da ukloni neplatišu sa svoje imovine. Poručujem gospodinu Pašiću da ako sam mu prijetio, odnosno ako se osjeća ugroženim za ličnu i sigurnost imovine čiji je vlasnik, da se obrati policiji. Smatram da on zloupotrebljava nekadašnju slavu kako bi bio amnestiran za zloupotrebu državne imovine", stav je Memića.

Predrag Pašić, nastavio je u svom stilu Memić, nema valjanu dokumentaciju kojom dokazuje vlasništvo niti bilo koju drugu formu prava na korištenje.

"Ne ulazivši u humanu misiju njegovog biznisa, Predrag Prašić u ovoj utakmici sa pravnom državom nije briljirao onako kako smo to od njega navikli tokom njegove uspješne karijere", naveo je.

Osvrnuo se i na, kako je naglasio, hajku JP Autoceste FBiH protiv njega i funkcije koju obnaša

"Građane sam informisao o zlonamjernom i nekorektnom odnosu te kompanije prema imovini Zemljoradničke zadruge (ZZ) 'Ilidža' i da neću učestovati u nedomaćinskom ponašanju prema državnoj i privatnoj imovini na području Ilidže", poručio je načelnik Ilidže Senaid Memić.