Predizborni skup SDA na Ilidži
0

Memić: Mladi ljudi će imati moju punu podršku

Piše: N. J.
(Foto: Edin Puzić/Sarajevo-x.com)
Općinski odbor Stranke demokratske akcije (SDA) Ilidža upriličio je večeras Centralni predizborni skup povodom vanrednih izbora za načelnika ove općine.

Kandidat ove stranke je Senaid Memić, koji trenutno obavlja dužnost v.d. načelnika ove općine od kako je u aprilu preminuo načelnik Općine Ilidža Amer Ćenanović. Memića su večeras podržali visoki dužnosnici ove stranke, među kojima su bili predsjednik SDA Sulejman Tihić, potpredsjednik Asim Sarajlić te brojni članovi stranke.

Tihić je, obraćajući se prisutnima, pozvao građane Ilidže da u nedjelju izađu na vanredne izbore i glasaju za njihovog kandidata Senaida Memića. Naglasio je da Općina Ilidža u Kantonu Sarajevo predstavlja najveći investicioni proces, te da se radi o općini koja vodi brigu o brojnim raseljenim osobama koje žive na njenom prostoru, kao i borcima i svim socijalnim kategorijama.

Memić je u svom govoru istakao da će biti načelnik koji će u svakom trenutku biti dostupan svojim građanima, da će raditi u njihovom interesu, a sve u cilju osiguranja bolje budućnosti za nove generacije. Za Sarajevo-x.com Memić je izjavio kako će dobiti izbore, a onda svoju energiju usmjeriti ka mladim ljudima.

"Ako želimo reorganizovati privredu i politiku, moramo se okrenuti mladima i njihovom znanju, jer bez njih ne možemo. Ja ću dobiti izbore i ići ću ususret svim mladim ljudima ispod 30 godina, neću čekati da oni meni dođu. Imat će moju podršku da preuzmu budućnost u svoje ruke i pokažu šta znaju", poručio je Memić u kratkoj izjavi za naš portal.

Za posjetitelje i simpatizere stranke priređen je bogat kulturno-umjetnički program. Izbori za načelnika općine Ilidža bit će održani u nedjelju, 26. juna, a izborna šutnja počinje u subotu, 25. juna u 07.00 sati i traje do zatvaranja biračkih mjesta.