BiH
0

Mektić: Zahtijevat ću da se nešto preduzme u vezi sa "Vijestima ummeta"

SRNA
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Ministar sigurnosti BiH Dragan Mektić izjavio je da mu je poznato šta objavljuje portal "Vijesti ummeta", te da će zahtijevati od svih nivoa vlasti da se napokon nešto uradi u vezi sa ovim pitanjem.

On je ponovio svoj stav da u BiH postoje izvorišta samog terorizma, koja pozivaju na razne načine svoje sljedbenike, te da to treba poraziti i uništiti.

"Smatram da što prije treba ući u određene istrage i da za terorizam moramo imati nultu toleranciju", rekao je Mektić za portal "Nezavisnih novina".

On je upozorio da je realno da se napadi, poput sinoćnjeg masakra u Parizu, mogu očekivati i u BiH.

Internet portal "Vijesti ummeta", koji podržava "Islamsku državu", pišući o sinoćnjim napadima u Parizu, naveo je da je riječ o "radosnoj vijesti za sve iskrene muslimane".

U toj vijesti navodi se da su teroristički čin izvela desetorica napadača "ubijajući nevjernike Francuze", uz poruku da će ista sudbina zadesiti sve oni koji se bore protiv muslimana.

U poruci navode i da se broj žrtava povećao na 150 i da još raste, te da su svi napadači ubijeni i da se mole Allahu da ih primi.

U tekst se navodi da su napade izvršila njihova "braća" koja su bila naoružana sa eksplozivnim pojasevima i raznim oružjem, ubijajući na desetine Francuza.

Na kraju ove vijesti oni upozoravaju sve koji se bore protiv muslimana da neće nigdje biti sigurni, te da će im osveta doći uskoro.

Na ovom portalu može se naći i prevedeno saopćenje "Islamske države" koja kaže da je napad u Parizu tek "početak oluje".