BiH
0

Mektić: Ministarstvo sigurnosti BiH stoji na raspolaganju SIPA-i

FENA
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Ministar sigurnosti BiH Dragan Mektić posetio je danas Državnu agenciju za istrage i zaštitu (SIPA) te prisustvovao sastanku na kojem se novoimenovani direktor SIPA-e Perica Stanića predstavio načelnicima organizacionih jedinica SIPA-e.

Na sastanku je razgovarano o aktuelnoj sigurnosnoj situaciji u BiH i svim aspektima rada SIPA-e, s posebnim akcentom na borbu protiv terorizma kao najvećeg sigurnosnog izazova današnjice, svih vidova organiziranog kriminala i korupcije.

Ministar Mektić pozdravio je prisutne, čestitao direktoru SIPA-e na imenovanju i zaželio mu mnogo uspjeha u daljem radu. Istakao je da Ministarstvo sigurnosti BiH stoji na raspolaganju SIPA-i za svaki vid podrške, kako bi SIPA odgovorila na najsloženije sigurnosne izazove današnjice.

Mektić je rekao da se od SIPA-e očekuje mnogo u narednom periodu i da je ona ključna u borbi protiv najozbiljnijih vidova kriminala. Naglasio je i značaj saradnje sa drugim sigurnosnim organima i institucijama, kako bi se zajednički odgovorilo na sve sigurnosne izazove.

Direktor SIPA-e zahvalio se na posjeti i spremnosti za podršku SIPA-i te rekao da će svoj posao raditi časno i profesionalno, da će od svih zaposlenih u SIPA-i traži rad i rezultate, a da je njegova dužnost da osigura adekvatne uslove za rad.

Stanić je istakao da se neće libiti da provede istragu protiv bilo koga, te da saradnja sa drugim organima i institucijama u BiH, a posebno Tužilaštvom BiH, nije upitna, saopćeno je iz SIPA-e.