BiH
0

Meksiko: Autobus s mosta pao u klisuru, poginulo 26 putnika

FENA
Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija
U saobraćajnoj nesreći na zapadu Meksika kada je autobus sletio s mosta u klisuru poginulo je najmanje 26 putnika i povrijeđeno 27, od kojih 18 teže, saopćila je u subotu meksička policija.

U autobusu je bila grupa djece i odraslih koji su krenuli na plažu na Pacifičkoj obali, kada je autobus u petak sletio s mosta Chapalila Tekwepekspan na autoputu između gradova Tepica i Guadalajare, oko 750 kilometara sjeverozapadno od Mexico Citya.

"Autobus se prevrnuo i počeo da pada niz klisuru dok su putnici ispadali uz put", izjavio je za AFP zvaničnik Službe za civilnu zaštitu države Nayarit Omar Landasuri.

Najmanje 27 putnika iz autobusa je prevezeno u različite bolnice u gradu Tepic, od kojih je 11 djece i sedam odraslih u kritičnom stanju, rekao je on.

U autobusu je bilo više od 50 putnika koji su padali niz liticu klisure 100 metara prije nego što se vozilo zaustavilo. Za sada nije poznato šta je uzrok nesreće, ali se pretpostavlja da je vozač prekoračio dozvoljenu brzinu ili je zaspao za volanom.