BiH
13

Mehmedović: SBB želi da uđe u vlast preko naših leđa

Piše: Am. Dž.
Šemsudin Mehmedović (Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba)
Šemsudin Mehmedović (Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba)
Nakon napisa u pojedinim medijima da se zastupnici SDA u Parlamentu Bosne i Hercegovine, Šemsudin Mehmedović, Salko Sokolović, Sadik Ahmetović i Senad Šepić sastaju sa liderom SBB-a Fahrudinom Radončićem, oglasio se na svom Facebook profilu Šemsudin Mehmedović.

"SBB-a želi da uđe u vlast preko naših leđa. Ništa što žele neće moći dobiti podršku moju a vjerujem ni bilo koga ko je iskreni SDA član“, naveo je između ostalog Mehmedović.

Njegovo reagovanje dolazi nakon nezvaničnih najava da bi sa Sokolovićem, Ahmetovićem i Šepićem mogao u narednom periodu osnovati novu stranku, ali i nakon što je sa ovom grupom zastupnika izrazio nezadovoljstvo rukovođenjem stranke kojoj pripada u proteklom periodu.

Mehmedović za Klix.ba ranije nije želio potvrditi niti demantirati najave o osnivanju nove stranke.

Ali s obzirom da se sa pomenutim zastupnicima SDA našao u cetnru pažnje javnosti proteklih sedmica, bit će zanimljivo pratiti kako će se u narednom periodu odvijati rasplet oko eventualne rekonstrukcije vlasti u Federaciji BiH, ali i na državnom nivou, o čemu se sve više govori i spekuliše zbog "labave“ koalicije u FBiH, ali i nedavnih razmirica u Vijeću ministara BiH.