Savez demobilisanih boraca
0

Mehmed Šišić razriješen dužnosti predsjednika

FENA
Predsjednik Saveza demobilisanih boraca odbrambeno-oslobodilačkog rata 1992-1995. Federacije BiH Mehmed Šišić razriješen je danas te dužnosti većinom glasova na Skupštini ove boračke asocijacije održanoj u Sarajevu.

Predsjednik Skupštine Munir Karić izjavio je Feni da je za vršioca dužnosti predsjednika imenovan Nijaz Hodžić, i to do izborne Skupštine Saveza koja će biti održana narednog aprila.

Po Karićevim riječima odluka o razrješenju Mehmeda Šišića bila je gotovo jednoglasna budući da su od 74 ili 76 delegata, koliko ih je glasalo, svi bili za to izuzev jednog koji je bio uzdržan.

Ovoj skupštini, izuzev jednog delegata, nisu prisustvovali članovi Saveza iz kantonalne organizacije Zeničko-dobojskog kantona iz kojeg je i Šišić.

Prisutno je bilo po 17 delegata iz kantonalnih organizacija iz Tuzle, Travnika i Goražda, 12 iz Sarajeva, kao i 12 novoprimljenih članova iz Distrikta Brčko i Zvornika te iz općinskih boračkih organizacija Zavidovići i Konjic.

Tokom Skupštine, Karić i još neki članovi Saveza govorili su o Šišiću kao o osobi koja nije djelovala u interesu populacije koju je zastupao.

Šišić je bio glavni akter afere koja je prije izvjesnog vremena izbila u javnost na osnovu snimka prema kojem je ucjenjivao nemoralnim ponudama djevojku zaposlenu u njegovom uredu.

Šišić je kasnije tvrdio da mu je ta afera bila montirana.