BiH
45

Mehmed Mujić i Grad Tuzla obezbjedili premije zdravstvenog osiguranja za romsku djecu

Piše: D. Brkić
Mehmed Mujić
Mehmed Mujić
Osmu godinu zaredom na inicijativu Mehmeda Mujića, vijećnika SDP-a, Gradsko vijeće Tuzla odobrilo je kupovinu premija zdravstvenog osiguranja za romsku djecu starosti do 15 godina.

"Podjela premija počela je u ponedjeljak, a nastavit ćemo je i na veliki romski praznik Đurđevdan. Ove godine izdvojeno je 11.300 KM za 576 premija zdravstvenog osiguranja, a ako saberemo sve prethodne godine, Grad Tuzla je za ovu namjenu izdvojio oko 90.000 KM", kaže Mehmed Mujić.

Grad Tuzla je jedini na području Tuzlanskog kantona koji na ovakav način pomaže najmlađu populaciju romske nacionalnosti.

"Pozivam i druge lokalne zaštite da se pridruže Akcionom planu zdravstvene zaštite Roma. Grad Tuzla je pokazao i dokazao da brine o najmlađim Romima, ali mi moramo nastaviti borbu za svoja prava u svim drugim dijelovima Bosne i Hercegovine. Romima pred veliki praznik Đurđevdan želim da dogodine imaju bolje uslove za život, da se zapošljavaju, školuju i da imaju prava kao i svaki drugi građanin naše zemlje", kazao je Mehmed Mujić za portal Klix.ba.