BiH
100

Medžlis IZ Livno darivao majke Ružicu i Mariju u porodilištu

FENA
U povodu Nove hidžretske 1438. godine, predstavnici Medžlisa Islamske zajednice Livno organizirali su u ponedjeljak službenu posjetu porodilištu bolnice "Dr. Fra Mihovil Sučić" u Livnu.

Posjeta je realizirana u saradnji sa šefom odjela dr. Draženom Vrdoljakom, glavnom sestrom Robertom Perković i ostalim osobljem na odjelu.

Kako ističu iz Medžlisa Livno, cilj je posjeta bio obradovati majku koja na ovaj svijet donijela novi život, prvog dana muharrema, prvog mjeseca lunarnog kalendara. Inače, nova hidžretska godina nastupila je 1. oktobra u večernjim satima i na taj su dan rodile dvije majke koje su nagrađene simboličnim darovima.

"Jedna od njih je Ružica Šarac iz Tomislavgrada koja je rodila prva i to svoju osmu po redu bebu, prekrasnog Davida i tom prilikom Medžlis Livno joj je uručio simboličnu novčanu hediju. Druga majka Marija Žarko na svijet je donijela malenog Josipa te je i ona nagrađena poklon paketom za novorođenče", kazala je Šejla Mujić Kevrić iz Medžlisa Livno.

Dodala je kako se ovim činom nastoje prevazići razlike te potpomoći suživot u Livnu.

Posjet je predvodio glavni imam Dževad ef Hadžić iz Medžlisa IZ, a muallime Šejla M.K. i Alma P.A. predstavljale su članice Udruženja žena MIZ Livno i Kluba mladih majki, koje su također dale doprinos u ovom dobrom djelu.

Osim čestitki majkama Mariji i Ružici, da im bebe budu zdrave i vesele, iz Medžlisa IZ Livno su uputili čestitku svim muslimanima povodom Nove hidžretske godine, uz želje da im naredna bude produktivnija i bolja od prethodne.