BiH
0

Međureligijsko vijeće u posjeti katoličkoj crkvi u naselju Petrićevac

SRNA
Foto: Anadolija
Foto: Anadolija
Članovi Međureligijskog vijeća BiH danas će posjetiti katoličku crkvu u izgradnji u banjalučkom naselju Petrićevac da bi zajednički osudili vandalski napad na taj vjerski objekat.

Međureligijsko vijeće saopštilo je da je dobilo prijavu o napadu na katoličku crkvu u izgradnji u banjalučkom naselju Petrićevac, koji se desio jučer, na Veliki petak, uoči katoličkog Uskrsa.

Članovi Međureligijskog danas će u 13.00 sati posjetiti ovu crkvu, te pozvati predstavnike crkava i vjerskih zajednica iz Banje Luke, kao i gradonačelnika tog grada da zajednički osude ovaj vandalski čin, navodi se u saopštenju.

Ova posjeta organizovana je u okviru projekta "Monitoring napada na vjerske objekte i druga mjesta od značaja za vjerske zajednice i crkve u BiH".

Lice čiji su inicijali M.M (25) iz Banje Luke uhapšeno je zbog sumnje da je zapalilo vrata na obnovljenoj crkvi franjevačkog samostana na Petrićevcu, rečeno je Srni sinoć u Ministarstvu unutrašnjih poslova Republike Srpske.

Požar je prijavljen Policijskoj stanici Banja Luka – Lazarevo jučer u 9.30 sati, a lokalizovali su ga pripadnici Vatrogasne jedinice Banja Luka.