BiH
0

Međunarodni sajam medicine Remedium od 23. aprila u Tuzli

Sponzorirani članak
U Tuzli će se od 23. do 25. aprila održati Međunarodni sajam medicine Remedium, pod pokroviteljstvom Ljekarske komore Tuzlanskog kantona, Univerzitetskog kliničkog Centra Tuzla i općine Tuzla, u organizaciji Freestyle d.o.o.

Cilj ove organizacije je prije svega razmjena iskustava i kvalitetne stručne edukacije, kao i prezentacije zdravstvenih kapaciteta i mogućnosti približavanja široj javnosti.

Imajući u vidu da je ovo prvi i jedini projekat ovakve vrste u Bosni i Hercegovini, očekujemo veliki odaziv posjetitelja kao i uglednih gostiju raznih profesionalnih profila, profesora, doktora i uposlenika zdravstvenih i ostalih institucija iz cijele regije.

Ovaj događaj će biti prilika za predstavljanje dostignuća i inovacija iz oblasti medicine, novih proizvoda, tehnika, metoda i usluga, farmaceutskih i drugih proizvoda, opreme i sredstava, informacione tehnike, stručne literature i publikacija.

Sajam farmaceutskih proizvoda i ostalih medicinskih dostignuća je novi način predstavljanja i prezentacije kako na prostoru Bosne i Hercegovine tako i čitave regije i parira trenutno najvećim evropskim sajmovima medicine. Svečano otvaranje sajma je 23. aprila u 12 sati.