BiH
0

Međunarodni "Dječiji sajam" posjetilo oko 20.000 posjetilaca

FENA
Drugi međunarodni "Dječiji sajam" od 5. do 9. juna u sarajevskoj Skenderiji posjetilo je oko 20.000 posjetilaca.

Uz svaku kupljenu kartu, posjetioci su dobili na poklon časopis "Dječiji sajam 2008".

"Sajam je pokazao da broj izlagača nije presudan za uspjeh, a velika zainteresovanost posjetilaca govori da su ovakve manifestacije opravdane i mi ćemo uložiti dosta truda da se ovaj sajam održi i naredne godine, sa većim brojem izlagača", rekla je Amra Somun Dolarević, direktor komercijalnog sektora Centra Skenderija.

Djeca-posjetioci sajma su bila oduševljena igraonicama, radionicama, druženjima s maskotama Ledo Mede, Duracel Zeke, Ninja kornjača, Super Billyja, Ninja kornjača i Fifi i cvijetnog društva i drugih.

Generalno, izlagači su zadovoljni organizacijom. Uz sugestiju o potrebi povećavanja broja izlagača, većina prisutnih planira prisustvovati sajmu i narednih godina.

Jedan od najposjećenijih, na sajmu je bio Barbi kutak, firme Orbico Matel, koji se bazirao na animaciju djece, pa su djeca nakon bojenja i slikanja Barbi lutaka, pisanja sastava i zakuski, na poklon primali ove lutke.

Oko 120 djece dnevno je posjećivalo štand, a danas će biti izabran najljepši sastav, a organizovaće se i izložba slika Barbi napravljenih na sajmu.

Udruženja "Rin Family“, koje se bavi vannastavnim sktivnostima mladih u oblasti sporta, kulture i obrazovanja, su u sklopu sajma učestvovala u takmičenju organizovanih elektronskih igrica.

Projekcije filmova u kino dvorani, gdje je prikazano oko 20 filmova, većinom izdanja firme "Tropic film i video“ su bile izuzetno posjećene, na štandu Tropica je održan Yu – Gi – Oh Turnir - workshopa, u trajanju 4,5 sata, saopćio je pres sajma.